Linnut laulavat ja asfaltti on kuiva. Siitä tiedän, että kevät on tullut. Ruoho ei aivan vielä viherrä eikä leskenlehdet kuki, mutta ilmassa on jo selvä kevään tuntu. Auringon säteet lämmittävät poskilla. Viimeiset lumenrippeet sulavat varjoisista ojista. Kevät – Tervetuloa!

Kaikista ihanista kevään merkeistä häkeltyneenä huomasin etsiväni puutarhaideoita ja kauniita pihoja kaikkialta. Kurkin naapureiden pihoihin, selailin internetiä, kuvasin matkoilla näkemiäni inspiroivia ideoita ja luin lehtiä. Huomasin, että kaunis piha voi olla suuri tai pienen pieni, piha voi olla keskellä ison kaupungin vilskettä tai pienessä kylässä peltojen ympäröimänä. Pihassa voi olla vanhoja omenapuita ja sammaloituneita kiviä. Pihassa voi olla vastaistutettuja pensaita ja uutena hohtavia kiviä. 

Tänä keväänä ihanimmaksi pihatrendiksi nostan huolettomuden. Olen ihastunut liuskekivien ja kasvien leikkisään, rentoon yhteiseloon. Unelmien pihassani liuskekivipolut kiemurtelevat nurmikon joukossa, kasvien ja kukkien vierellä. Kasvit tuovat pehmeyttä kiven kovalle luonteelle. Kasvit saavat kasvaa villinä, sekalaisena joukkona liuskekivien reunoilla. Yksi kasvaa maata pitkin, toinen kurkottaa aurinkoon. Kukat kukkivat ja pensaat rehottavat. Perinteisistä suorista, puistomaisista pensasriveistä on luovuttu ja kotipihan täyttää mitä erilaisimmat puut, pensaat ja perennat. Fiilis on huoleton ja hymy huulilla. 

Inspiroivaa kevättä!

- Tuuli

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, tuotetietojen esittämisessä ja liikenteen analysoinnissa.

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

OK