fbpx

Helpoin tapa tehdä liuskekivetys on käyttää tähtisilmä ratkaisua. Tällöin pieniä palasia käytetään peittämään kivien väliin jäävät leveät saumat. Tyylillisesti tästä tulee elävä kivipinta ja ei ole lainkaan huonompi ratkaisu. Esittelemme myös toisen tavan tehdä kivetystä pienellä saumalla. Isoilla kivillä ja pienellä saumalla saavutetaan luonnonkiviin rauhallisuutta ja ulkonäöllisesti kokonaisuus muistuttaa hienoa tapettia.

Kiven laadun tulee olla tasavahvaa liusketta tasaleveillä saumoilla. Maksimi kiven vahvuusheittely saa olla korkeintaan sentin (1 cm) luokkaa. Liian paksuilla kivillä korostuu vahvuusvaihtelu helposti. Sopivia liuskekiviä tuotevalikoimistamme löytyy mm. Altan liuske, Välimeren musta ja Pöytävuoren Hiekka.

Näitä välineitä tarvitse työstössä: vaneri jonka päällä työstät, kulmahiomakone, timanttilaikka, liitu, pesusieni/liina ja vesi. Muista myös varata riittävästi ylimääräistä liusketta. Mitä pienempään saumaan pyritään, sitä enemmän myös kiveä kuluu!

Tee näin:

1. Ota vaneri ja merkitse alue minkä aioit tehdä kerralla (suosittelemme n. 1-3 m2). Lattiapinnoissa voidaan asetella kivet valmiiksi lattialle, joskin leikkaaminen on pölyn muodostumisen vuoksi hyvä suorittaa ulkotiloissa.
2. Aloita reunasta ja leikkaa suorat reuna ensiksi. Pyri tekemään aukeavia aukkoja, eli seuraavan kiven kulma yli 90 astetta.
3. Valitse seuraava kivi ja aseta kivet limittäin siten, että tulevaa saumaa ei juurikaan näy. Merkitse liidulla leikattavat alueet mitä pitää saada pois (joko jommasta kummasta tai molemmista). Yleensä riittää, että merkitsee vain toisesta kivestä.
4. Leikkaa kivi laikalla ja toista kohta kolme. Voit käyttää myös vasaraa tai jykevää peltileikkuria.

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, tuotetietojen esittämisessä ja liikenteen analysoinnissa.

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

OK