Welho-elementti on erityisesti puuseinien päälle suoraan asennettava verhoilukivielementti. Welho-elementtiä ei tarvitse liimata ja se voidaan helposti kasata ja purkaa.

Welho-takuu: annamme 90 päivän ajan ostohetkestä alkaen Welho-asennustakuun. Jos kivi menee rikki asennuksen aikana, saat veloituksetta uuden kiven tilalle.

 linkki: www.welhoelementti.fi

Asennus

Mitoitus:

Welho-elementti on mitoitettu 60 cm jaolla siten, että suurimpaan osaan kohteista voidaan asentaa kivet suoraan paneelin päälle. Yleisin Welho-elementin asennustapa on laittaa 3 elementtiä päällekkäin.

Sopiva korkeus on n. 20 cm lattiasta, siten että viimeistä elementtiä laitettaessa jää vähintään 15 cm katon ja listan väliin tilaa. Welho-elementin taakse on tarkoitus jäädä riittävä tuuletustila kosteuden haihtumista varten.

Liikkellelähtö: Aseta L-alatuki siten, että ainakin yksi ruuvien kohdista osuu koolinkiin. Jos koolinkia ei ole asennettavalla alueella, varmista paneelin pysyvyys tarvittaessa ylimääräisillä ruuveilla.

Aseta pakkauksessa oleva toinen J-lista haluammallesi kohdalle. Ruuvaa ensimmäinen ruuvi ja aseta ensimmäinen kivi paikoilleen. Saat automaattiseesti oikean liikkelähtöleveyden. Jätä lista n. 1-2 mm irti kivestä. Ruuvaa toisen puolen kisko kiven yläpuolelta kiinni. Ota kivi pois ja ruuvaa loput ruuvit kiinni seinään.

Jos olet epävarma liikkeelle lähtöpellin (L-pellin) pitävyydestä, ruuvaa toisen pakkauksen L-pelti kivielementtien väliin.

Seuraavan elementin asennus:

Toista listojen asennuksessa oleva kiven välyksen mittaus ennen lopullista ruuvaamista.

Loppupuhdistus:

Kiviin on saattanut jäädä sahauspölyä. Suosittelemme kivien pesemistä reilulla vedellä ennen ensimmäistä saunomis kertaa.

Huomio kiukaastauselementin asennuksesta:

Welho-elementti on mitoitettu 60 cm leveäksi. 1. poskikivien asennus kannattaa tehdä kuten yllä ensimmäiseksi. Seuraavaksi kannattaa mallata ensimmäistä verhoilukivielementtiä paikalleen. Tällöin saat oikein maksimi leveyden 2. poskikiveyksen asentamista.

Poskikivet voidaan valmistaa myös kapemapana, mikäli seinään kiinnitettävän kiukaan asennusleveys on enemmän kuin 39 cm.

Huom! Tärkeää huomioida asennuksessa. 

Welho-elementti on tarkoitettu ensisijaiseksi asennettavaksi paneeliseinän päälle. Elementti voidaan asentaa myös paneelien väliin, mutta on tärkeää huomioda että tuuletusrakoa ei tukita kiven takana (taattava esteetön tuulettuminen kiven takana). Tässä on muutoin kosteusvaurion vaara. 

 

 

 

 

 

 

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, tuotetietojen esittämisessä ja liikenteen analysoinnissa.

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

OK