fbpx
Altan liuskekivi, altaskifer, sokkeli verhoiluliuskeena

 1. Liuskekivien saumaaminen betonilla

Liuskekivien saumaaminen voidaan suorittaa betonilla, kuten Fescon ohutlaasti S-06 (jossa kuivabetonissa käytetyn kiven koko on 0,6 mm). Betonilla saumatessa kuitenkin kannattaa muistaa, että hienon kuivabetonin maksimi saumauskorkeus on n. 5 mm. Betoni soveltuu kovuutensa puolesta  hyvin ulkotilojen saumaukseen. Saumalaastin värjääminen tapahtuu tässä tuottteessa rautaoksiidilla

Hyviä ominaisuuksia: pitkä työstettävyys, hyvä säänkesto, työstettävyys 

Huonoja ominaisuuksia: notkeutensa vuoksi huonon seinäpintojen saumauksessa, karhealla kivellä vaikea pestävyys, paksuina kerroksina mahdollinen halkeilu sekä mahdolliset kalkkivärjääntymät

2. Liuskekiven saumaaminen Fescon Korjauslaastilla 

Oma suosikkimme liuskekivien saumaamiseen on Fescon Korjauslaasti 1,2 mm. Olemme teettäneet valmiitä värejä harmaan ja mustanharmaan laastin saumausta varten. Fescon Korjauslaastin max. raekoko on 1,2 mm mikä tekee hyvä leveille saumoille. Lisäksi Fescon Korjauslaastin ominaisuudet tekevät tuotteesta monipuolisen. Laastia voi käyt niin pursottimella, saumaraudalla kuin lastalla levittämiseen. 

Fescon Korjauslaasti on vesiherkkä tuote. Yleensä suosittelemamme asennustapa laastille on tehdä laastissa maakostea (hyvin vähän vetta ja laasti muotoiltavavissa helposti palloksi) Tällöin laastilla pystyy toteuttamaan vaativia seinäpintoja sekä porraspintasaumauksia.

Hyviä ominaisuuksia:  pitkä työstettävyys, monipuoliset käyttömahdollisuudet, hyvä säänkesto, helppo pestävyys, kestää pientä liikerasitusta

Huonoja ominaisuukia: ei sovellu kovin pienille saumoille (<5mm) 

3. Liuskekivien saumaminen muurauslaastilla/tiilen jälkisaumauslaastilla

Perinteisin tapa saumata liuskekivi seinäverhoilussa on käyttää muurauslaastia. Muuralaasti on pehmyt laasti, ja emme siksi suosittele muurauslaastia käytettäväksi lattiapinnoissa. Muurauslaastin parhaimpia käyttäkohteita ovat seinäpintojen saumaukset. Muurauslaastilla tai tiilen jälkisaumauslaastilla voidaan helposti toteuttaa erillaisia väriratkaisuja liuskekivien saumaamisessa. Soveltuu vaihtoehtona esim. kiukaan taakse saumaamisessa.

Hyvä vinkki isoja seinäpintoja tehdessä on lisätä esim. 2-5% saneerauslaastia lisäksi tartuntaa helpottamaan. Samalla kuitenkin kannattaa muistaa,mitä enemmän liimaa sotkee mukaan, sitä liimavammaksi laasti käy. 

Hyvät ominaisuudet: pitkä työstettävyys, hyvät värivaihtoehdot, helppo pestävyys

Huonot ominaisuudet: saumalaasti tarvitsee työstövoimaa pysyäkseen seinäpinnoilla, ei kestä liikettä

4. Liuskekivien saumaaminen saumalaastilla

Heti alkuun täytyy todeta, että ns. normaalit laattasaumalaastit kannattaa unohtaa, jossei halua pesutyömaata itselleen. Saumaukseen soveltuvia laasteja on esim. Ardexin GK ja Mapein Ultracolor saumalaastit. Laastit ovat erittäin kestäviä ja helppokäyttöisiä.  Soveltuvan erityisen hyvin liuskekivilaattojen saumaukseen. Tuotteet ovat etupäässä suunniteltu ammattilaisille, mikä näkyy niin hinnassa kuin ominaisuuksissa. Tosin, kun tehdään niin tehdään kerralla hyvin, eikö vain ? 

Hyviä ominaisuuksia: yleensä helppoja työstettäviä, monipuoliset värit, joustavia ja helposti pestäviä. 

Huonoja ominaisuuksia: nopeita työstettäviä

Ensi kerralla annamme muutaman hyvän vinkin pihakivien saumaukseen. Siihen asti, ei muutakuin kivikaupoille!

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, tuotetietojen esittämisessä ja liikenteen analysoinnissa.

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

OK