Liuskekivi on hyvä ja kulutusta kestävä materiaali pihamaalle. Keräsimme tähän muutaman näppärän pihakivivinkin videoineen helpottamaan liuskekivien valitsemista

Miten valitsen oikean liuskekiven pihalle?

Liuskekiven valinta alkaa oman tarpeen kartoittamisesta. Olemme jakaneet pihaliuskekivemme kahteen osaan

1. Pihapolkuliuskekivi

Haluatko leppoisan letkeää pihan piristystä?

Kivien vahvuus vähintään 2 cm, palakoko minimi ns. kolmenkämmenen kokoinen. Tätä voidaan kutsua myös nimellä kevyt pihakiveys, kun halutaan ettei koko aluetta tehdä kivillä. Kiviä ja kivien asennusta on helppo jälkikäteen korjailla. Tämän ttekeminen ei vaadi liuskekivien paikalle kantamisen lisäksi juuri tietotaitoa. Yleensä riittää, alla oleva multa tms aines saadaan alta pois. Tarvittaessa täytetään karmeammalla ainekselle (esim. 0-16 mm kivituhka tai karkeampi). Viimeiset kerrokset (liuskekiven vahvuus + 3 cm ) täytetään kivituhkalla 0-3 mm tai 0-8 mm.

Valikoimasta löytyy myös porraskiviä erillaisiin tarpeisiin. Teemme tarvittaessa myös liuskekivistä portaita mittojen mukaan. Vakio graniittiportaamme ovat koossa 40x38, 80x38 ja 120x38 cm. Vahvuus kaikilla 16 cm. Pinta on poltettu tai luonnonpinta ja täyttävät CE-merkintä vaatimukset.

Katso tuotteita tästä.

2. Pihaliuskekivi

Tai pihan pitäisi olla jyhkeän näyttävä?

Pihakiven vahvuus vähintään 3 cm tai palakoko vaatimus 80% kivistä vähintään n. 30x40 cm. Isompien pihakivetyksien tekemiseen on hyvä käyttää apuna suunnittelijaa. Tällöin välttää suurimmat sudenkuopat ja harmit pihaliuskeiden asennuksessa. Oleellisia kysymyksiä on, että ajetaanko pihalla autolla vai onko tarkoitus tehdä vain patio, jossa kävellään. Lisäksi on hyvä ottaa huomioon myös piha-alueen rajaaminen esim. reunakivillä tai vastaavilla rajauskivillä. Rajauskivillä ei ole pelkästään ulkonäöllinen seikka, vaan ne sitovat alueen "paikoilleen".

liuskekiven sommittelu

Katso tuotteita tästä

Kuinka sommittelen ja työstän liuskekiven?

Sommittelu alkaa nurkasta ja etenee laajeten ympärille. Liuskekivien asettelu on helppoa, kun muistaa pitää saumat aukeavina. Tällöin syntyy mahdollisimman vähän työstämisen tarvetta

Ei, liuskekiven työstäminen ei ole vaikeaa. Katso vaikka alla olevasta videosta?

Esim. Altan Harmaa L (2-3 cm) työstäminen on helppoa. Tarvitset vain moskan, kivikirveen mahdollisten isompien liuskekivien työstämiseen. Terävät särmät saa liuskekivestä pois helposti moskalla hiomalla.

Olennaisinta liuskekiven työstämisessä on, että alusta on kova ja joustamaton. Halkeamista helpottaa jos toinen reuna ylhäällä ja irti alustasta. Tällöin saadaan voima jakaantumaan tasaisesti liuskekiveen.

Lisää vastauksia saat toimistoltamme. Ota rohkeasti yhteyttä, vastaamme!

Terveisin

Mikko
p. 0403400224
The Stonehut Company