Verkkoliuskeen asennusohje

Verkkoliuskeet ovat valmiiksi muotoon sahattuja liuskekiviä muoviverkossa. Muoviverkon koko on yleensä n. 40x70 cm ja painaa noin 10 kg. 

Asennusohje

1. Kivien kiinnitys

Kivet sommitellaan tiililadonnalla eli arkit menevät vieretysten päinvastaisiin suuntiin ja arkkien vaihtumiskohta on keskellä arkkia. Saumaukseen suositellaan S2-luokan laastia. Seinälle kiinnittäessä ja kiukaan taakse laitettaessa suositellaan muoviverkko irroitettavaksi kiven takaa. Kiinnitys seinäpinnoille kaksinkertaisella laastin levityksellä (laastia kiveen ja seinään). Lattiapinnoilla laastin tulee asentaa löysällä kiinnityslaastilla, että tartunta saadaa muoviverkon läpi kiveen. Muoviverkon vahvuus on n. 2 mm. 

2. Kivien saumaus

Suositellaan saumattavaksi esim. Fescon Korjaulaastilla 1,2 (saatavilla myös mustanharmaana värinä) tai esim. Ardexin GK saumalaastilla. Normaaleja kaakelin saumalaasteja ei suositella käytettäväksi kiven saumanleveyden vuoksi.

3. Loppupesu ja puhdistus

Laastin jäämät suositellaan puhdistettavaksi miedolla hapolla / tai tuoreeltaan pestäväksi. Voimakkaat hapot voivat aiheuttaa kivelle punertavan sävyn. Suojaukseen voidaan käyttää esim. Nanostone Rock-kivisuojaa. Huomattavaa on, että jatkuvassa kosteassa tilassa kivien pintaan saattaa ilmestyä ruosteenpunertavaa väriä tai kalkkihärmää. 

Tekninen neuvonta: Majakivi Oy p. 0403400220