Elementti on erityisesti puuseinien päälle suoraan asennettava verhoilukivielementti. Welho-elementtiä ei tarvitse liimata ja se voidaan helposti purkaa ja kasata uudelleen.

Welho takuu: annamme 90 päivän ajan ostohetkestä alkaen Welho-asennustakuun. Jos kivi menee rikki asennuksen aikana, saat veloituksetta uuden kiven tilalle.

linkki: www.welhoelementti.fi

Welho-verhoilukiven asennus

Welho-elementti on mitoitettu 60,45 ja 30 cm jaolla siten, että suurimpaan osaan kohteista voidaan asentaa kivet suoraan paneelin päälle. Yleisin Welho-elementin asennustapa on laittaa 3 kpl 60 cm korkeita elementtiä päällekkäin. Welho-elementin leveys on 60 cm. Mikäli on tarvetta kapeammalle elementille, ota yhteyttä myyjäliikkeeseen. 

Sopiva korkeus on n. 20 cm lattiasta, siten että viimeistä elementtiä laitettaessa jää vähintään 2 cm katon ja listan väliin tilaa. Welho-elementin taakse on tarkoitus jäädä riittävä tuuletustila kosteuden haihtumista varten.

Asennus voidaan suorittaa sivulistojen avulla kahdella tapaa: joko kiinteästi, eli kiskot ruuvataan seinään kiinni ja kivi liuetaan paikoilleen tai vaihtoehtoisesti uivaksi, eli viimeinen (ylin) kisko pudotetaan yläviistosta paikoilleen. 

Ensimmäinen askel

Aloitus: Poista suojamuovit kiskoista ennen asennusta.

Aseta L-alatuki siten, että ainakin yksi ruuvien kohdista osuu koolinkiin. Jos koolinkia ei ole asennettavalla alueella, varmista paneelin pysyvyys tarvittaessa ylimääräisillä ruuveilla.

Seuraavan elementin asennus

Toista listojen asennuksessa oleva kiven välyksen mittaus ennen lopullista ruuvaamista.

Aseta pakkauksessa oleva toinen J-sivulista haluamallesi kohdalle. Ruuvaa ensimmäinen ruuvi ja aseta ensimmäinen kivi paikoilleen. Saat automaattisesti oikean leveyden. Jätä lista n. 1-2 mm irti kivestä. Ruuvaa toisen puolen kisko kiven yläpuolelta kiinni. Ota kivi pois ja ruuvaa loput ruuvit kiinni seinään.

Jos olet epävarma liikkeelle lähtöpellin (L-pellin) pitävyydestä, ruuvaa toisen pakkauksen L-pelti kivielementtien väliin.

Asennusjärjestys: 
(ruuvien määrä saattaa poiketa havainnepiirroksesta)

1. jos pakettiin kuuluu kiukaantauselementti, aloita siitä. 

2. verhoilukivielementin asennus, asennusjärjestyksellä ei ole sinänsä väliä. Hahlolliset listat on tarkoitettu viimeisen elementin asennukseen. 

Viimeisen elementin asennus

Viimeinen elementti voidaan asentaa joko kiinteästi, jolloin ylös tarvitaan 15 cm tila. Vaihtoehtoisesti  viimeinen elementti voidaan asentaa hahlolistalla, joka pudotetaan sivusuunnasta paikoilleen. 

Sivulta laitettaessa: Asenna ensiksi toisen puolen sivukisko paikoilleen laita yksi kivi paikoilleen.  mitoita ruuvin paikat tarkasti kiskon ja mitan  avulla. Liuta kiveä välillä ylösalas, että näet listan olevan oikein asemoitu. Jätä kannat n. 0,5 cm ylös, että saat koukattua listan paikoilleen ja työnnettyä kivet suoraan. Ota lista pois ja lado loput kivet paikoilleen ja työnnä ja naputtele varovasti esim. kumipehmustetulla vasaralle lista oikealle paikalleen. 

Kiukaantaus-elementin asennuksesta

Welho-elementti on mitoitettu 60 cm leveäksi. 1. poskikivien asennus kannattaa tehdä kuten yllä ensimmäiseksi. Seuraavaksi kannattaa mallata ensimmäistä verhoilukivielementtiä paikalleen. Tällöin saat oikein maksimi leveyden 2. poskikiveyksen asentamista.

Poskikivet voidaan valmistaa myös kapeampana, mikäli seinään kiinnitettävän kiukaan asennusleveys on enemmän kuin 39 cm.

Tärkeää huomioida asennuksesta

Welho-elementti on tarkoitettu ensisijaiseksi asennettavaksi paneeliseinän päälle. Elementti voidaan asentaa myös paneelien väliin, mutta on tärkeää huomioida että tuuletusrakoa ei tukita kiven takana (taattava esteetön tuulettuminen kiven takana). Tässä on muutoin kosteusvaurion vaara. 

Viimeinen silaus

Kiviin on saattanut jäädä sahauspölyä. Suosittelemme kivien pesemistä reilulla vedellä ennen ensimmäistä saunomiskertaa.

Tutustu myös Welho-valolippavalaistukseen: 
www.majakivi.fi/welhovalolippa